15/4/08

INFORME MANCHESTER

LES CLAUS DEL MANU

L'equip anglès es vertebra a partir de 4 puntals que el Barça haurà de vigilar amb especial atenció si vol passar l'eliminatòria. El blog lligadecampions desvetlla, en exclusiva, les claus de l'equip de Fergusson.

Rio Ferdinand - 07.11.1978 - Defensa central
El referent defensiu del Manchester. Un dels millors defenses centrals del futbol europeu. Excel·lent en el posicionament, potent en el joc aeri i tot un líder a l'eix defensiu. El seu punt feble pot ser la velocitat si coincideix amb un jugador com Samuel Eto'o.




Paul Scholes - 16.11.1974 - Migcampista organitzador
El migcampista anglès fa anys que és el referent dels "devils" al centre del camp. Treballador, tècnic, amb arribada, bon xut i molta mobilitat. El Barça pot aprofitar la seva condició física. Pot patir amb la presència de Yaya Touré al centre del camp.



Cristiano Ronaldo - 05.02.1985 - Extrem
El jove portuguès està cridat a compartir amb Leo Messi el paper de millor jugador de la primera dècada del segle XXI. Pràctica un futbol espectacular, amb una tècnica absolutament depurada, potent físicament, bon xut i la màgia que només tenen els cracks. Per frenar-lo cal un emparellament marcadament físic.


Wayne Rooney - 24.10.1985 - Davanter centre
La punta de llança del Manchester. Un davanter amb mobilitat, bon xut, picardia i bones condicions físiques. La millor forma d'aturar-lo serà mitjançant un marcatge amb bon posicionament i anticipació. Ideal per Gabi Milito.

14/4/08

CHAMPIONS

PROPERA PARADA: OLD TRAFFORD!

El Barça passa a semis de la Champions després de guanyar el Schalke en un partit gris (1-0)

Desastrós inici del Barça davant el Schalke. Sobretot, durant els primers 30 minuts, els blaugranes van naufragar, com un vaixell sense direcció perdut i destinat a tocar fons en una lenta agonia. La falta de seguretat, la baixa autoestima d'un equip en crisi de joc, que no sap com sortir-se'n, va donar vida a un Schalke que se'n va aprofitar i es va autoconvèncer, davant les flaqueses del rival, que podia remuntar l'eliminatòria. Fins a nou rematades va tenir l'equip alemany en la primera mitja hora, totes ocasions clares de gol, que només Valdés o la falta de punteria dels davanters del Schalke van evitar que es transformessin en gol.

Sí, el Barça sortia amb un 0-1 a favor de l'anada, però veient el joc clarament ofensiu dels de Mirko Slomka ni el més optimista podia pensar que la porteria de Valdés es mantindria a zero. Altintop, amb un xut que Valdés va rebutjar amb la punta del canell, Jones i Kuranyi van fer perillar de valent l'eliminatòria per als de Rjkaard. Els catalans, enmig de l'espessor, van veure la llum que els va permetre marxar als vestidors amb una mica de tranquil·litat i respirant, gràcies al gol de Touré. La diana de l'ivorià va arribar gairebé de casualitat, en aprofitar un rebot del porter Neuer a una centrada de Bojan. A part del gol, el Barça només va disposar d'una ocasió de Xavi, que va sortir fora.

El gol va matar un Schalke que fins llavors havia confiat poder remuntar. En la represa, els alemanys pràcticament no van incomodar la porteria de Valdés, excepte un xut d'Altintop. El partit arran del gol va fer un gir i el Barça va intentar deixar enrere la mala imatge del primer temps, però sense definició. Henry va rematar alt, Touré va enviar un xut a les mans de Neuer i una rematada de Xavi va acabar a córner, entre el més destacat. Per a sorpresa de tothom, l'únic davanter blaugrana que feia alguna cosa, és a dir, Bojan, va ser substituït en el minut 75 per Giovani. El públic no hi va estar gens d'acord i entre xiulets i mocadors van escridassar Rijkaard per la decisió. Per cert, Puyol va veure la groga que li impedirà jugar l'anada de les semifinals de la Champions per una badada gentilesa d'Abidal.

El Barça segueix endavant a la Champions, però malauradament encara no es cura ni convenç. S'ha passat eliminatòria, però ara vindrà un Manchester United a qui molts veuen com l'equip campió d'Europa d'enguany. La primera prova per als blaugranes serà la setmana de Sant Jordi al Camp Nou.